Relasjon, kropp og kunst i psykoterapi (Heftet)

Alltid en annen dør

Forfatter:

Åse Minde og Ingalill Johnsen

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202740313
Kategori: Psykologi og psykiatri , Estetiske fag , Helsefag og Sykepleiefag
Fag: Estetiske fag, Helsefag, Psykologi og psykiatri, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Relasjon, kropp og kunst i psykoterapi

Relasjon, kropp og kunst i psykoterapi - Alltid en annen dør belyser hvordan vi kan forstå individets psykologiske strev, og hvordan psykodynamisk tenkning, kunstterapi og fokus på kroppens betydning kan være relevant for forståelsen og behandlingen av spiseforstyrrelser og andre psykiske lidelser.

Gjennom både teori og kliniske eksempler viser boken hvordan arbeid gjennom relasjon, kropp og kunst kan hjelpe oss til å se det komplekse i mennesket, og hva som kan være til hjelp for den enkelte. Teksten tilbyr et språk utenfor det diagnostiske og kan gi oss en bredere forståelse av selvets tilblivelse og menneskets evne til å relatere seg til verden.

Boken henvender seg til både studenter og fagpersoner innen medisin, psykologi og helse- og sosialfag, men kan også være relevant for pasienter, pårørende og den generelle befolkningen.

Til toppen

Forfatter(e)

Ingalill Johnsen er kunstpsykoterapeut og gruppeanalytiker. Hun har jobbet på Spesialpoliklinikk for spiseforstyrrelser på Gaustad i over 15 år. Hun har undervist om kunstpsykoterapi samt holdt foredrag i forskjellige faglige sammenhenger. Hun er utdannet yogalærer og brukt yoga i behandling. Johnsen underviser på OsloMet og er lærer på Institutt for Gruppeanalyse.

Åse Minde er kunstpsykoterapeut og tidligere leder for Spesialpoliklinikk for spiseforstyrrelser siden dens oppstart i 2000. Hun er utdannet i England og USA og har arbeidet i offentlig helsevesen i Norge i over 40 år. Hun har skrevet flere bøker, kapitler i diverse fagbøker, samt holdt foredrag på internasjonale konferanser, og veiledet og undervist om kunstterapi og behandling av spiseforstyrrelser rundt i Norge i mange tiår.