Rektors stemme (Heftet)

Lytte, lære og lede

Serie: Skoleledelse som virker 

Forfatter:

Russell Quaglia

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Principal Voice
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
Serie: Skoleledelse som virker
ISBN: 9788202556709
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Utdanningsledelse , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Utdanningsledelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Rektors stemme

Rektors stemme fokuserer på hvordan du som leder kan skape deg et utgangspunkt for å kunne utnytte og forsterke møtene du har med de ulike gruppene i skolen, foresatte og samfunnet.

Russel Quaglia legger vekt på at det å lytte for å lære, og deretter lede, er vesentlig for å bygge en nødvendig tillitsbase for utvikling. Rela­sjonsbygging er nøkkelen til dette. Forfat­teren gir gode eksempler og verktøy for hvordan du som rektor og skoleleder kan legge opp din modell for å bygge denne relasjonen og skape en tillitsbase for ditt lederskap. Forfatteren kaller dette for rektors volumkontroll: Denne kontrollen skal hjelpe deg til å velge riktig «stemme» på de ulike arenaene. Evner du å omsette den informasjonen og kunnskapen du tilegner deg, til aktive handlinger for å bedre elevenes læring – da benytter du «stemmen» og velger «volumet» etter at du har lyttet og lært!

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Dr. Russell J. Quaglia er kjent for sitt urokkelige engasjement for å utvikle elevens stemme og ambisjoner. I nyhetsmedier har Quaglia blitt beskrevet som Amerikas fremste autoritet når det gjelder dette arbeidet.
Bøker i serien