Psykologisk antropologi (Heftet)

Forfatter:

Jan Brøgger

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 203
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Psykologisk antropologi
ISBN: 9788245607680
Kategori: Sosialantropologi
Fag: Sosialantropologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Psykologisk antropologi
Boken viser hvordan samfunnets institusjoner , ritualer og organisasjonsformer kan forstås på grunnlag av enkeltmenneskets opplevelse av situasjonen det er i og dets valg under ulike kulturelle og historiske betingelser. Det sentrale begrep er det menneskelige rollespill i dagliglivet. Fremstillingen er gjort levende og gjenkjennelig ved blant annet eksempler hentet fra forfatterens feltarbeider i Italia og Afrika: vi møter den amerikanske jagerflypiloten som besvimer uten grunn, den afrikanske mannen som hjemsøkes av ånder og den italienske husmor som blir syk uten påviselige årsaker.

Til toppen

Forfatter(e)

Jan Brøgger Sr. var sosialantropolog og psykolog. Han ble i 1974 utnevnt til professor ved Universitetet i Trondheim hvor han etablerte og bygget opp et institutt for sosialantropologi. I en årrekke arbeidet han i grenselandet mellom kulturforskning og psykologi.

Brøgger sr. skrev en rekke bøker, blant annet Kulturforståelse - en nøkkel til vår internasjonale samtid (1993), Forsvarstale for mannen (1995), Epidemier - en natur og kulturhistorie (2002).