Psykologi for sosial- og helsefagene (Heftet)

Forfatter:

Ekeland, Iversen, Nordhelle og Ohnstad

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 312
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202334383
Kategori: Helsefag , Sykepleiefag og Sosial- og omsorgsfag
Fag: Helsefag, Sosial- og omsorgsfag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Psykologi for sosial- og helsefagene

Dette er en innføringsbok i psykologi for studenter innen helse- og sosialfagene. Boka gir nyttig og praktisk kunnskap for alle som studerer psykologi uten å skulle bli psykolog.

Forfatterne introduserer de sentrale begrepene, teoriene og perspektivene i psykologien. De tar utgangspunkt i daglige problemstillinger og tanker som helse- og sosialarbeidere gjør seg i møte med klienter. Stoffet er illustrert med tankevekkende eksempler.

Til toppen

Forfatter(e)
Grethe Nordhelle er psykolog og advokat. Hun har lang erfaring sompsykologisk rådgiver, mekler og terapeut, og er ansatt som førstelektor ved Diakonhjemmets Høgskole i Oslo. Nordhelle har utgitt flere fagbøker og har egen praksis.

Anbjørg Ohnstad er utdannet psykolog og disputerte for graden phD med avhandlingen «Lesbisk identiter - skeive bevegelser» i 2009. Hun har mange års erfaring som førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo hvor hun underviser på bachelor og masternivå i sosialt arbeid. Hun har også en egen praksis som psykoterapeut for homofile og lesbiske.