Psykisk helsevernloven (Heftet)

med nøkkelkommentarer

Forfatter:

Tore Roald Riedl og Wenche Dahl Elde

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 366
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202391607
Kategori: Psykologi og psykiatri , Velferdsrett , Sykepleiefag og Kommentarutgaver
Fag: Kommentarutgaver, Psykologi og psykiatri, Sykepleiefag, Velferdsrett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Psykisk helsevernloven

Psykisk helsevernloven fra 1999 regulerer etablering og gjennomføring av frivillig og tvungent psykisk helsevern. I denne boken er hver enkelt bestemmelse i loven kommentert for å gi leseren et tilstrekkelig godt grunnlag for å forstå og anvende loven (nøkkelkommentarer). Forskriften til loven er inntatt bak i boken. I tilknytning til teksten finnes dessuten referanser til mer utfyllende kilder.

Boken er en praktisk håndbok for helsepersonell, jurister og andre som har behov for kunnskap om regelverket.

Til toppen

Presse Psykisk helsevernloven

"Denne boken bør finnes tilgjengelig på alle enheter innen det psykiske helsevernet og høre med til standardutrustningen for leger og psykologer som er, eller skal bli, faglig ansvarlig for vedtak"

J. E. Snoek, Tidsskrift for Den norske legeforening nr. 20 2014Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Wenche Dahl Elde er advokat/seniorrådgiver i Helsedirektoratet. Inntil februar 2014 var hun advokat i Advokatkollegiet Kindem og Co i Oslo. Hun har lang erfaring med helserettsområdet med særlig vekt på psykisk helsevern fra arbeid både i sentral helseforvaltning, helseforetak samt fra arbeid som advokat og som nestleder i en kontrollkommisjon.

Tore Roald Riedl er advokat i Advokatkollegiet Kindem & Co i Oslo. Han har arbeidet med helserettslige spørsmål, med særlig vekt på det psykiske helsevernet både i sentralforvaltningen, som advokat og som leder av Kontrollkommisjon. Riedl var medforfatter av boken Psykisk helsevernloven med innledning og kommentarer, som ble utgitt på Cappelen Akademisk Forlag i 2002.