Programmering i matematikkfaget (Ebok)

Forfatter:

Christoph Kirfel og Tor Espen Kristensen

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 222
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 7.8 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202757175
Kategori: Matematikk og Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Matematikk, Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Programmering i matematikkfaget

Programmering i matematikkfaget er en innføringsbok i Python for lærere og lærerstudenter som skal jobbe med programmering i skolen. Boken har en praktisk tilnærming som viser hvordan programmering kan brukes til problemløsning og utforsking i matematikkfaget. Gjennom en rekke praksisnære eksempler og oppgaver vil boken gi læreren en solid kompetanse i Python.

I læreplanene som ble innført i 2020, har matematikkfaget et spesielt ansvar for elevenes kompetanse i programmering og algoritmisk tenkning. Dette stiller nye krav til den som skal undervise i matematikk.

Boken er beregnet for lærerskolestudenter, men også for lærere som arbeider med programmering i skolen.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

Christoph Kirfel er førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen. Han har lang erfaring i lærerutdanningen og har skrevet en rekke bøker. Han var redaktør for tidsskriftet Tangenten fra 2000–2013. I samme tidsskrift har han også skrevet mange artikler hvor han klarer å formidle en lekende tilnærming til matematikken som inspirerer til kreativitet og utforsking i faget.

Tor Espen Kristensen har lang erfaring som lærer i videregående skole og ved høyskole og universitet. Han arbeider for tiden ved Universitetet i Bergen, hvor han har ansvar for flere videreutdanningskurs for lærere. I tillegg underviser han også i videregående skole. Han er ressursperson for Matematikksenteret og er leder i eksamensnemnda for programfagene i matematikk for Utdanningsdirektoratet. Kristensen var medlem i gruppene som skrev kjerneelementene og læreplanen for matematikk i LK20. Han ble kåret til årets mattelærer og tildelt Holmboeprisen av Norsk matematikkråd i 2022. Kristensen er en erfaren og etterspurt kursholder.