Praktisk håndbok i digital historiefortelling (Heftet)

Forfatter:

Ståle de Lange Kofoed

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202411084
Kategori: Journalistikk og mediefag og Journalistikk
Fag: Journalistikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Praktisk håndbok i digital historiefortelling

Etter nesten 20 år med allmenn tilgang til Internett, produserer mange fortsatt kun fortellinger i tekst og foto. Nå er nettverktøyene her. I Praktisk håndbok i digital historiefortelling får du den hjelpen du trenger for å lage brukervennlige visuelle elementer, som f.eks. kurver, diagrammer og grafer ut av data og statistikker. Har du geografiske data, er det fort gjort å lage et kart med Google Fusion Tables. Verktøyet Timeline JS egner seg ypperlig for å gjøre kronologiske fortellinger interaktive. I tillegg er smarttelefonen et svært godt verktøy, som du kan bruke til å ta opp, redigere og publisere bilder, lyd og video med.

Du lærer i ditt eget tempo, gjennom trinnvise forklaringer, videobruksanvisninger og intervjuer på bokas nettside, og på en egen side på Facebook. Nettverktøyene er nøye utvalgt, og representerer den best sammensatte verktøykassen for digitale historiefortellere. Og de aller fleste nettjenestene som omtales, er gratis.

Terskelen for å skape brukervennlige visuelle historier har aldri vært lavere enn nå. Du kommer veldig langt uten å kunne dataprogrammering, og felles for alle tjenestene i denne boka er at du ikke må kunne kode for å lage flotte historier.

Til toppen

Presse Praktisk håndbok i digital historiefortelling

«Bokens nettsted og Facebook-side er en nyttig og spennende touch. Jeg er spent på hvordan forfatteren videreutvikler disse kanalene for å tilføre leseren enda mer innhold og verdi. For mange vil nettverktøyene i boken være kjent. Likevel gir de Lange Kofoed gode tips og anbefalinger til en rik verktøykasse som de fleste nok ikke har benyttet seg av ennå.»

Ole Emil Johnsen, Kommunikasjon 3/2014Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Ståle de Lange Kofoed (f. 1966) er fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk. Han har gjennom flere år kurset journalister nasjonalt og internasjonalt i digital historiefortelling og effektiv informasjonsinnhenting på nettet. Kofoed er utdannet statsviter og journalist, med fartstid fra blant annet TV2, VG og NTB Pluss. Han er medforfatter av boka Digital Sporhund – søk på Internett med journalistisk metode (IJ-forlaget 2009).