Praktisk brukertesting (Heftet)

Forfatter:

Eli Toftøy-Andersen og Jon Gunnar Wold

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 213
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202617684
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Praktisk brukertesting

God brukervennlighet er en selvfølgelighet i ethvert digitalt prosjekt. Men hvordan vet du at noe er er enkelt å bruke? Brukertester er en enkel og rimelig metode som gjør at du får innsikt i om systemet, nettstedet eller tjenesten dere utvikler, er brukervennlig eller ikke. Innsikten kan brukes til å forbedre løsningene, og gjøre hverdagen enklere for folk som skal bruke dem.

Praktisk brukertesting omhandler flere former for brukertesting, både digitalt og fysisk. Du lærer hvordan du kan tilpasse metoden til din arbeidssituasjon, slik at du faktisk får gjennomført testene og kan nyttiggjøre deg av resultatene. Med på veien får du råd og tips fra en rekke europeiske eksperter innen fagfeltet.

Praktisk brukertesting egner seg for alle som jobber med nettsteder, digitale tjenester og systemutvikling. Om du er student, arbeidstaker, prosjektleder eller gründer, og ønsker å lære mer om praktisk gjennomføring av brukertester, er dette boken for deg.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Eli Toftøy-Andersen er designleder og seniorrådgiver innen brukeropplevelse og design i konsulentselskapet Sopra Steria. Toftøy-Andersen har lang erfaring med å tale brukernes sak i it-prosjekter. Hun har planlagt, gjennomført og analysert brukertester for blant annet Utdanningsdirektoratet, Telenor Mobil, Skatteetaten og Forsvaret. Hun er en ettertraktet kursholder, og har veiledet en rekke kunder og kolleger i brukertestingens kunst.

Jon Gunnar Wold er tidligere seniorrådgiver innen brukervennlighet og design i konsulentselskapet Sopra Steria, der han arbeidet med kunder som Statens pensjonskasse, Storm.no, Schibsted og Politiet. Han har også erfaring som designsjef for nettsuksessen finn.no. Wold har siden dette skiftet bransje, og følger nå drømmen om å bli modellflyger og redaktør på heltid.