Praktisk brukertesting (Heftet)

Forfatter:

Eli Toftøy-Andersen og Jon Gunnar Wold

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202343507
Kategori: Matematikk, realfag og teknologi
Fag: Matematikk, realfag og teknologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Praktisk brukertesting

God brukervennlighet er et krav i stadig flere it-prosjekter. Men hvordan vet du om noe er brukervennlig? Brukertester er en enkel og rimelig metode som gjør at du og dine kolleger får innsikt i om systemet eller nettstedet dere utvikler, er brukervennlig eller ikke. Innsikten kan brukes til å forbedre systemene og gjøre hverdagen enklere for folk som skal bruke dem.

Praktisk brukertesting omhandler flere former for brukertesting og sier noe om hvordan du kan tilpasse metoden til din arbeidssituasjon, slik at du faktisk får gjennomført tester og kan nyttiggjøre deg av resultatene fra disse. Med på veien får du råd og tips fra en rekke europeiske eksperter innen fagfeltet.

Dette er boken vi selv gjerne skulle hatt for hånden da vi begynte med brukertesting. Boken egner seg for alle som jobber med nettsteder og systemutvikling. Om du er student, arbeidstaker, prosjektleder eller menigmann, og ønsker å lære mer om praktisk gjennomføring av brukertester, er dette boken for deg.

Til toppen

Andre utgaver

Praktisk brukertesting
Bokmål Ebok 2012

Andre aktuelle titler

Presse Praktisk brukertesting

Praktisk brukertesting - en gave til det norske fagmiljøet

"Eli Toftøy Andersen og Jon Gunnar Wold har gitt ut en fengende bok om brukertesting. Språket er lett og fengende, og nytteverdien stor. Løp og kjøp! Brukertester du i dag, får du inspirasjon. Brukertester du ikke, så sett i gang!"

Tone Terum, Kjøkkenfesten/Halogen 27/4-11Les hele anmeldelsen

«Boken er tydelig skrevet av folk med mye praktisk erfaring, og bruker flittig sitater fra og referanser til andre erfarne kilder. Den er konkret og behagelig kortfattet, men samtidig fleksibel, og fokuserer gjennomgående på praksis framfor teori – learning by doing.»

Eira Monstad, Epistel.no/blogLes hele anmeldelsen

«Som interaksjonsdesigner er jeg genuint opptatt av gode brukeropplevelser på nett, og brukertesting er et viktig element for å kunne klare å lage dette. Denne boken var derfor for meg veldig nyttig og lærerik. Det vil den òg være for deg om du jobber med utvikling, brukervennlighet og web. Sjefen min sa faktisk at alle på jobb burde lese denne!»

Anders Ekkje Slettebø , Kaskjer?Les hele anmeldelsen

Praktisk brukertesting – en brukervennlighetsbibel

«Praktisk brukertesting en super investering dersom du har liten kjennskap til brukertesting eller ønsker å vite mer om hvordan du kan tilpasse metoden til din arbeidssituasjon. Boka har selvsagt fått innpass i Netlife Research sitt brukervennlighets-bibliotek, og selv har jeg hatt stor glede av den både som oppslagsverk og supplement i prosjekter som inkluderer brukertesting.»

Veronica Heltne, iAllenkelhetLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Eli Toftøy-Andersen er designleder og seniorrådgiver innen brukeropplevelse og design i konsulentselskapet Sopra Steria. Toftøy-Andersen har lang erfaring med å tale brukernes sak i it-prosjekter. Hun har planlagt, gjennomført og analysert brukertester for blant annet Utdanningsdirektoratet, Telenor Mobil, Skatteetaten og Forsvaret. Hun er en ettertraktet kursholder, og har veiledet en rekke kunder og kolleger i brukertestingens kunst.

Jon Gunnar Wold er tidligere seniorrådgiver innen brukervennlighet og design i konsulentselskapet Sopra Steria, der han arbeidet med kunder som Statens pensjonskasse, Storm.no, Schibsted og Politiet. Han har også erfaring som designsjef for nettsuksessen finn.no. Wold har siden dette skiftet bransje, og følger nå drømmen om å bli modellflyger og redaktør på heltid.