Populisme og kristendom (Heftet)

Forfatter:

Sturla J. Stålsett, Sven Thore Kloster og Kristin Graff Kallevåg (red.)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202720315
Kategori: Religion , Historie, religion og filosofi og Samfunnsvitenskap
Fag: Religion, Samfunnsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Populisme og kristendom

Hva er forholdet mellom kristendom og populisme?

Når det gjelder å legitimere politisk makt, kan lite måle seg med å appellere til folket eller til Gud. Populister gjør gjerne begge deler.

Politiske ledere verden over bruker et populistisk og religiøst repertoar for å komme til makta og holde på den. Denne boka retter blikket mot det norske samfunnet: Ser vi allianser eller motsetninger mellom kristne forestillinger og populistiske strategier her? Hva sier og gjør politikere? Hvordan responderer kirkene? Og hvordan kan dette sammenlignes med situasjonen andre steder, som i Russland, Frankrike, USA og Latin-Amerika?

Forfatterne av denne boka nærmer seg slike spørsmål fra ulike ståsteder innen samfunnsvitenskap, religionsvitenskap og teologi.

Til toppen

Forfatter(e)

Kristin Graff-Kallevåg er førsteamanuensis ved MF Vitenskapelig høyskole.

Sven Thore Kloster er gjesteforsker på Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og seniorrådgiver i Mellomkirkelig råd.

Sturla Johan Stålsett er professor ved MF Vitenskapelig høyskole. Fra 2006 og fram til årsskiftet 2013/14 var han generalsekretær i Kirkens Bymisjon. I tillegg til et stort antall kronikker og innlegg i dagspressen, har han skrevet en lang rekke vitenskapelig artikler og bøker i skjæringspunktet mellom samfunnsvitenskap og teologi.