Peter Drucker (Heftet)

Styrings- og ledelsestenkeren

Serie: Klassikerserien 

Forfatter:

Åge Johnsen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Klassikerserien
ISBN: 9788202683245
Kategori: Statsvitenskap , Sosiologi , Organisasjon og ledelse og Samfunnsfag
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Peter Drucker

Mange forbinder Peter Drucker med tre forhold: målstyringsmodellen, rådet om at lederlønninger bør være innenfor 20 ganger vanlig ansattes lønn og påstanden om at «kultur spiser strategi til frokost». Mange oppfatter dermed Drucker som en tvilsom styrings- og ledelsestenker fordi det er så mange delte oppfatninger om ham.

Styring, ledelse og strategi er viktige stikkord for mye av det Peter Drucker var opptatt av, men hans interesser var langt mer omfattende enn dette. Han skrev også om politikk og totalitære systemer, bedriftsorganisering og arbeidslivsforhold, frivillige organisasjoner, innovasjon og entreprenørskap, samfunnsanalyser og fremtidsstudier. Hva gjorde at Drucker var så toneangivende for mye av tenkningen – og kanskje også praksis – i styring, ledelse og strategi gjennom den andre halvparten av det 20. århundret, og hva gjorde ham samtidig så omdiskutert? Drucker ble verdenskjent og populær for å fange tidsånden med nye begreper og modeller, kanskje også prege den. Hvor mye av hans bidrag er aktuelle for oss i dag og i det 21. århundret?

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • Émile Durkheim

    Solidaritet og det moderne arbeidsliv

    Klassikerserien / Pål Veiden

    Heftet
Forfatter(e)

Åge Johnsen er siviløkonom og dr.oecon. Han er professor i offentlig politikk ved Handelshøyskolen ved OsloMet – storbyuniversitetet og professor II ved Stabsskolen, Forsvarets høgskole. Hans forskningsinteresser er reformer, strategisk planlegging, endringsledelse, mål- og resultatstyring, forvaltningsrevisjon og evaluering i offentlig sektor.

Bøker i serien