Anne Marie Mork Rokstad er professor ved Høgskolen i Molde og seniorforsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse. Hun er utdannet sykepleier og har en ph.d. på temaet implementering av personsentrert demensomsorg i sykehjem. Rokstad har arbeidet både som psykiatrisk sykepleier og som leder innen alderspsykiatri ved Molde sykehus.
Kari Lislerud Smebye er sykepleier og har en ph.d. på temaet brukermedvirkning i demensomsorgen fra Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo. Smebye har bred arbeidserfaring fra spesialisthelsetjenesten, den kommunale helse- og omsorgstjenesten og tilsynsmyndigheten. Hun har vært engasjert i utvikling av sykepleierutdanningen og faglitteratur til feltet.
Rigmor Einang Alnes er førsteamanuensis ved NTNU. Hun er utdannet sykepleier og har en ph.d. på temaet Marte Meo-veiledning i demensomsorgen. Alnes har arbeidserfaring fra kommunehelsetjenesten og lang erfaring fra undervisning og utvikling av sykepleierutdanning. Hun har i mange år vært engasjert i et samarbeid med kommunehelsetjenesten om forskning og fagutvikling blant annet innenfor demensomsorgen.
Siren Eriksen er professor ved Lovisenberg diakonale høgskole og fagsjef for demens og kognisjon ved Nasjonalt senter for aldring og helse. Hun er sykepleier, har mastergrad i profesjonsetikk og ph.d. i sykepleievitenskap. Hennes forskning er primært knyttet til demens og eldre rundt temaer som psykisk helse, psykososiale behov, palliasjon og seksualitet.
Torhild Holthe er forsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse og ph.d.-stipendiat ved OsloMet – Storbyuniversitetet, der temaet for doktorgraden er eldres hverdagsliv i en omsorgsbolig og brukermedvirkning i teknologiutvikling. Holthe er ergoterapeut med mastergrad (MSc). Hun har arbeidet med demensutredning i spesialisthelsetjenesten og med fagutvikling og forskning relatert til tilrettelegging.
Lasse Johnsen er juridisk spesialrådgiver i Fredrikstad kommune, seksjon for helse- og velferd. Han er utdannet jurist fra universitet i Oslo og har arbeidet med norsk helse- og omsorgsrett i hele sin yrkesaktive karriere. Johnsen har arbeidserfaring fra tilsynsmyndigheten (Helsetilsynet og fylkesmannen), hvor han blant annet har arbeidet med klage- og tilsynssaker og har vært revisjonsleder i et stort antall systemrevisjoner. Han har videre arbeidet som høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold.
Frode Kibsgaard Larsen er spesialrådgiver/stipendiat ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse. Han er utdannet vernepleier og tar sin doktorgrad på temaet Downs syndrom og demens. Kibsgaard Larsen har erfaring både fra den kommunale helse- og omsorgstjenesten og fra spesialisthelsetjenesten. Han er engasjert i utvikling av utdanningsprogrammer, faglitteratur og diagnose- og oppfølgingssystemer.
Marianne Munch er geriatrisk sykepleier og har en master i kliniske hjelperelasjoner. Hun er sertifisert Marte Meo-supervisor og en sentral person i implementeringen av Marte Meo-metoden i demensfeltet i Norge. Munch har vært spesialrådgiver ved NKS Olaviken alderspsykiatrisk sykehus. Nå er hun pensjonist, men fortsetter å utdanne Marte Meo-veiledere og -supervisorer.
Janne Røsvik er forsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse. Hun er utdannet sykepleier og er cand.polit. Som del av sin ph.d.-avhandling har hun utviklet VIPS praksismodell (VPM) for implementering av personsentrert demensomsorg. Røsvik har tidligere arbeidet som leder i hjemmesykepleien og har vært høyskolelektor ved Høyskolen Diakonova, nå VID vitenskapelige høgskole.
Kjersti Wogn-Henriksen er spesialist i klinisk psykologi med variert erfaring fra allmenpsykiatri, familievern og alderspsykiatri. Hun har vært opptatt av brukerperspektiv og selvopplevelse hos personer med demens. Hennes ph.d.-avhandling fra 2011 var en fenomenologiske studie av hvordan en gruppe mennesker med tidligdebuterende demens opplevde sin sykdom og hverdag.