Pengene som forandret verden (Innbundet)

En historie om gullmynter

Forfatter:

Svein H. Gullbekk

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202719074
Kategori: Arkeologi og Historie
Fag: Arkeologi, Historie
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Pengene som forandret verden

Pengene som forandret verden tar utgangspunkt i de første pregningene av mynt i det syvende århundre f.Kr. og følger gullmyntenes historie fra antikken til den moderne verden. Boken dokumenterer gullvalutaenes utvikling gjennom 2500 år, hvordan pengesystemene henger sammen, og hvordan valutaene bygger på hverandre og på eksisterende standarder og tradisjoner.

Historiske skikkelser som Alexander den store, Julius Caesar, Justinian, Ludvig den hellige, George Washington, Napoleon Bonaparte, dronning Victoria, og Haakon VII trer frem på gullmyntene. Hver eneste av disse myntene har sin historie knyttet til samtidens syn på økonomi, politikk og kultur. Historiene som fortelles i denne boken tar utgangspunkt i disse gullmyntene, og gir en annerledes innfallsvinkel til mynt, valutaer og pengenes historie.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Svein H. Gullbekk er professor i numismatikk og mynthistorie ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Han har publisert en rekke bøker og artikler om mynt- og pengehistorie, og er mye brukt som foreleser og formidler i tv og radio.