Pedagogisk systemarbeid (Ebok)

Endringsarbeid og organisasjonsutvikling i skolen og PP-tjenesten

Forfatter:

Rolf Fasting (red.)

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 210
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 4.08 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202628079
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Spesialpedagogikk , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Pedagogisk systemarbeid

En god skole og en god opplæring skapes ikke en gang for alle. Det innebærer et systematisk arbeid med tidlig innsats, tilpasset opplæring og inkludering. Den pedagogisk-psykologiske tjenesten skal bistå skolen med å skape en inkluderende opplæring og en inkluderende skole. Det omfatter utvikling av endringsorienterte læringsfellesskap der aktørene i og rundt skolen trekker i samme retning. Det er dette som er pedagogisk systemarbeid.

I boka drøfter forfatterne hvordan man kan iverksette endringsprosesser for å forbedre skolens læringsmiljø og kvaliteten på opplæringen. De fleste av dem har lang erfaring fra PP-tjenesten og arbeider tett på skolen. Alle er opptatt av å ta i bruk PP-tjenestens handlingsrom for å få til vellykkede endrings- og forbedringsprosesser.

Boka retter seg mot ansatte i den pedagogisk-psykologiske tjenesten, kommuneforvaltningen, studenter på høyere nivå og forskere i universitets- og høgskolesektoren.

Medforfattere: Soraya Ahmadinia, Inger Johanne Grønningsæter, Berit Haugland. Hege Knudsmoen, Gro Løken, Ellen Nesset Mælan, Cathrine Rismo Redi, Paul Robert Sundar og Else Marie Vassdal.

E-boka tilsvarer 1. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2018.

Til toppen

Andre utgaver

Pedagogisk systemarbeid
Bokmål Heftet 2018