Pedagogikkens hvordan 2 (Heftet)

Metodiske ideer for å styrke elevens læringsutbytte

Forfatter:

Kamil Øzerk

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202344757
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Pedagogikk og elevkunnskap , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Pedagogikk, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: 1. trinn, 2. trinn, 3. trinn, 4. trinn, 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn, 8. trinn, 9. trinn, 10. trinn, Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Pedagogikkens hvordan 2

De viktigste faktorene for elevenes læring i skolen er gode skoledager, gode undervisningstimer, gode venner og aller viktigst: gode lærere. For å kunne være god, trenger læreren å ha bred pedagogisk-metodisk kompetanse.

I denne boka presenterer forfatteren pedagogisk-metodiske ideer for læreren til bruk i undervisningen. Han behandler temaer som tilpasset opplæring, differensiering, læringsstrategier, pedagogiske prinsipper og strategier, arbeidsmåter, opplæringsformer, fremgangsmåter i undervisningen, lesing av læreboktekster og vurderingsarbeid.

Dette er den andre boka om «pedagogikkens hvordan» der Kamil Øzerk tar til orde for å heve statusen til de pedagogiske metodene. Læreren trenger et stort repertoar å spille på for å bli en god lærer, og bøkene kan bidra til å utvikle den profesjonelle yrkesutøvelsen.

Denne boka er nyttig for lærere, PP-rådgivere, skoleledere, pedagogikkstudenter og studenter ved lærerutdanningene.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Pedagogikkens hvordan 2

«Dette andre bindet er en original bok - på to måter. For det første behandler den noen emner som en sjelden finner i en bok med så bredt sikte som denne. [...] For det andre er boka original fordi den foretar en overraskende, ny og spennende behandling av kjente pedagogiske tema.»

Hallvard Håstein, Bedre Skole 3/2012

Til toppen

Forfatter(e)

Kamil Øzerk har lærerbakgrunn med cand. paed. og dr.polit grader. Han er professor i pedagogikk ved Institutt for pedagogikk ved Universitetet i Oslo og prof. II ved Sámi allaskuvla / Sámi University of Applied Sciences. Han har tatt godkjente autismerelaterte sertifiseringskurs fra flere amerikanske universiteter.