Pedagogikk og humor (Heftet)

– på godt og vondt

Forfatter:

Kirsten Flaten

Intervju med Kirsten Flaten på Utdanningsnytt.no: Barn bruker humor når de er redde

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202664596
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring , Barnehagelærerutdanning , Pedagogikk og elevkunnskap og Pedagogikk
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Pedagogikk, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Pedagogikk og humor

Pedagogikk og humor setter fokus på hvor viktig humor er i barnehage og skole, og viser til hvordan det kan styrke læringsprosesser, sosiale relasjoner og psykisk helse. Forfatteren presenterer forskning og sentrale begreper for å få frem bredden i fenomenet humor. Hun gir også pedagogiske tips til hvordan man kan få mer humor inn i barnehage og skole.

Boken er skrevet for barnehagelærer- og lærerstudenter samt andre som skal arbeide i barnehage og skole. Fagfolk i hjelpeapparatet kan også ha nytte av boken, da humor, brukt rett, kan ha en støttefunksjon i arbeid med barn og unge.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Kirsten Flaten er utdannet allmennlærer. Hun er master i spesialpedagogikk (Universitetet St. Thomas i Minnesota) og psykologi (Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet, NTNU). Flaten er ansatt som dosent ved Avdeling for lærarutdanning og idrett ved Høgskulen på Vestlandet. Forskingsfeltet hennes har særlig vært psykisk helse, angst og utprøving av angstforebyggende programmer. Flaten har publisert en rekke fag- og vitenskapelige artikler, og utgitt to fagbøker.