Pedagogikk i barnehagen (Heftet)

Grunnbok for førskolelærere

Forfatter:

Helge Røys

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 232
Forlag: Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788204142085
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring og Barnehagelærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Pedagogikk i barnehagen

Pedagogikk i barnehagen er en grunnbok i pedagogisk arbeid og en introduksjon til det pedagogiske arbeidet i barnehagen. Boka er først og fremst skrevet for studenter på førskolelærerutdanningen, men den vil også være nyttig som oppdatering og påfyll for førskolelærere og assistenter.

Pedagogikk i barnehagen retter oppmerksomheten mot det praktiske arbeidet i barnehagen, og det samlede perspektivet er helhetlig læring. Leseren inviteres til spennende diskusjoner rundt sentrale områder som:

  • ulike syn på lek og lekens plass i læringsfeltet
  • læringssyn og betydningen av formell og uformell læring
  • didaktisk refleksjon og planlegging
  • arbeid med dokumentasjon og observasjon

Boka inneholder en rekke drøftings- og refleksjonsoppgaver. Pedagogikk i barnehagen er en oppdatert utgave av Sammensatt landskap og tar utgangspunkt i den nye rammeplanen for barnehagen.

Til toppen

Forfatter(e)

Helge Røys er utdannet førskolelærer og er nå cand.polit. og førstelektor i pedagogikk ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Han har arbeidet som førskolelærer/styrer i barnehage i 9 år og 21 år som lærer og leder av Institutt for pedagogikk knyttet til lærerutdanning ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Helge har særlig vært opptatt av sosialisering til læreryrkene og læreres kompetanse og har skrevet flere lærebøker for bruk i utdanning av lærere i skole og barnehage.