Patentrett (Ebok)

Forfatter:

Are Stenvik

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 511
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 6.69 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202677459
Kategori: Immaterialrett
Fag: Immaterialrett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Patentrett

Ved patent oppnås enerett til utnyttelse av tekniske løsninger. Formålet med patentering er å stimulere til teknisk utvikling. Overgangen til et kunnskapsbasert næringsliv har gjort patenter til viktige verktøy i mange bedrifters forretningsstrategi, og immaterielle rettigheter – inkludert patenter – får stadig større betydning for virksomhetenes verdi.
Patentrett, som nå foreligger i fjerde utgave, inneholder en bred fremstilling av rettsreglene om patenter etter patentloven og Den europeiske patentkonvensjonen. Forfatteren behandler både reglene om patentsøknader, meddelte patenters rettsvirkninger, søknadsgangen hos Patentstyret og patentprosessen for domstolene, overdragelse og lisensiering, samt reglene om arbeidstakeroppfinnelser.
Patentrett er standardverket innenfor faget. Den er nødvendig for alle som arbeider med patenter i praksis, som advokater, patentingeniører, i industrien eller på andre måter. Den egner seg også som lærebok.

E-boken tilsvarer 4. utgave av papirboken.

Til toppen

Andre utgaver

Patentrett
Bokmål Innbundet 2020
Forfatter(e)

Are Stenvik er advokat og partner i advokatfirmaet BAHR, der han hovedsakelig arbeider med immaterialrett, kontraktsrett og erstatningsrett. Han er dr. juris fra 2001 og var tidligere professor ved Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo.