På naturens vilkår (Innbundet)

En bro fra det anatomisk korrekte til det kunstnerisk frie

Forfatter:

Randi Bjerge-Sköld

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202566364
Kategori: Estetiske fag
Fag: Estetiske fag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen På naturens vilkår

Enten du er sanger eller instrumentalist, skuespiller eller danser, vil du ha nytte av å bli bevisst på hvordan forholdet mellom psyke og fysikk påvirker kroppen. Tyngdekraften påvirker pusten og kroppens vektfordeling og gir den letthet og frihet. Bevisste og ubevisste følelser kan binde denne friheten og dermed hindre den optimale dynamikk og elastisitet som muskulaturen trenger.

I denne boka får du en innføring i hvordan du kan gjenvinne pustens frihet og skape optimale fysiske forhold for å utøve fritt. For en musiker kan dette ikke bare gjøre at du kan holde deg på et høyt kunstnerisk nivå over lang tid, men du vil også unngå mange belastningsskader ved å være et utøvende menneske på naturens vilkår.

Til toppen

Presse På naturens vilkår

«Boken kan anbefales, ikke bare for sangere, men også for lærere i steinerskolen som i sitt daglige virke er avhengig av en god og avspent tale- og sangstemme.»

Hanne Weisser, Steinerbladet 2019

Til toppen

Forfatter(e)

Randi Bjerge-Sköld er førsteamanuensis ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Fakultet for kunstfag ved Universitetet i Agder. Der underviser hun i klassisk sang, interpretasjon, kammermusikk, instrumentalmetodikk og scenisk beredskap. I tillegg til å være utøvende sanger har hun tidligere undervist ved Norges Musikkhøgskole (NMH) og Musikhögskolan i Malmö, Lunds Universitet. Hun har også vært med å starte og bygge opp Artist- og Musikerhälsan i Malmö.