Oversikt over rettigheter til fast eiendom (Heftet)

Serie: Juridiske oversiktsbøker 

Forfatter:

Karen Eg Taraldrud

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 217
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Juridiske oversiktsbøker
ISBN: 9788202521622
Kategori: Eiendomsrett
Fag: Eiendomsrett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Oversikt over rettigheter til fast eiendom

Oversikt over rettigheter til fast eiendom omhandler privatrettslige regler om fast eiendom. Boken innledes med en fremstilling av eiendomsretten som begrep. Deretter presenteres viktige regler om eiendomsgrenser og rettighetsforhold til fast eiendom, herunder bestemmelser om tinglysing, hevd, sameie, naborett, servitutter, tomtefeste, allemannsrett og allmenningsrett. Avslutningsvis kommenteres forholdet mellom privat råderett og offentlig regulering.

Forfatteren presenterer de aktuelle rettskildene, og teksten er rikt illustrert med rettsavgjørelser.

Boken retter seg mot studenter og rettsutøvere med behov for raske oppslag og kommentarer om rettsområdene som presenteres. For studenter er boken særlig egnet som innføring i emnet fast eiendoms rettsforhold. Boken er nyttig for enhver som eier hus, hytte, gård eller grunn.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Karen Eg Taraldrud er ph.d. i rettsvitenskap og arbeider som seniorrådgiver og førsteamanuensis ved NMBU. I tillegg har hun gjennom flere år undervist som gjestelærer ved UiO. Taraldrud har praksis som dommerfullmektig og senere mange år i statlig forvaltning. Hun er dessuten forliksrådsdommer.

Bøker i serien