Oversikt over familieretten (Heftet)

Serie: Juridiske oversiktsbøker 

Forfatter:

Peter Lødrup og Tone Sverdrup

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 116
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie:
ISBN: 9788202534523
Kategori: Familie- og arverett
Fag: Familie- og arverett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Oversikt over familieretten
Oversikt over familieretten omhandler alle sentrale spørsmål innenfor familieretten. Forfatterne tar opp reglene om ekteskapsinngåelse og -oppløsning, formuesforholdet mellom ektefeller og delingen av formuen ved separasjon og skilsmisse. Videre tar de opp de rettslige spørsmålene som reiser seg mellom samboere både under samlivet og ved samlivets opphør. Boken omhandler også forholdet mellom barn og foreldre. Forfatterne redegjør for reglene som gjelder når barnet bor sammen med foreldrene og for barnets stilling etter et samlivsbrudd.

Boken er egnet som et første hjelpemiddel for alle som trenger en oversikt over familieretten. Den er også nyttig som en innføring i faget for studenter på universitets- og høyskolenivå.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)
Peter Lødrup (1932–2010) var professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han arbeidet i en årrekke med erstatningsrettslige, familierettslige og arverettslige spørsmål, og har utgitt flere bøker innenfor disse rettsområdene.
Tone Sverdrup er professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Hun har i en årrekke arbeidet med familierettslige og arverettslige spørsmål, og har utgitt flere bøker innenfor disse rettsområdene.
Bøker i serien