Oversikt over erstatningsretten (Ebok)

Forfatter:

Peter Lødrup, John Asland og Bjarte Askeland

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter: , og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.34 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202623234
Kategori: Erstatningsrett og Juridiske fag
Fag: Erstatningsrett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Oversikt over erstatningsretten

Oversikt over erstatningsretten gir en samlet fremstilling av erstatningsrettens regler. Boken tar opp de sentrale spørsmålene vedrørende ansvarsgrunnlag, årsakssammenheng og grensene for de erstatningsmessige skadene. Videre behandler boken de rettslige spørsmålene som reiser seg ved erstatningsutmålingen. Skadeserstatningsloven og bilansvarsloven er gjengitt i sin helhet.

E-boken tilsvarer 9. utgave av papirboken.

Til toppen

Andre utgaver

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

John Asland er professor ved Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo og fagansvarlig lærer i arverett. Han har skrevet doktoravhandling om uskifte, lærebok i arverett sammen med Peter Lødrup, og han har vært sekretær for Arvelovutvalget. Asland har undervist i familie-, arve- og erstatningsrett gjennom flere år.

Bjarte Askeland er professor ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen, der han særlig arbeider med erstatningsrett og rettsteori. Han har i mange år vært ansvarlig for kurset erstatningsrett ved fakultetet.

Peter Lødrup (1932–2010) var professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han arbeidet i en årrekke med erstatningsrettslige, familierettslige og arverettslige spørsmål, og har utgitt flere bøker innenfor disse rettsområdene.