Oversikt over arveretten (Ebok)

Forfatter:

Peter Lødrup og John Asland

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 1.75 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202634094
Kategori: Familie- og arverett og Juridiske fag
Fag: Familie- og arverett
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Oversikt over arveretten

Oversikt over arveretten beskriver hovedinnholdet i den nye loven om arv og dødsboskifte av 2019. Fremstillingen gir en innføring i reglene som kommer til anvendelse ved en persons død og gir eksempel på hvordan man skriver et testament.

Boken er godt egnet som et hjelpemiddel for alle som trenger en oversikt over sentrale spørsmål innenfor arveretten. Den er også nyttig som en innføring i faget for studenter som pensum eller en første innføring.

E-boken tilsvarer 10. trykte utgave, Oslo: Cappelen Damm, 2021.

Til toppen

Forfatter(e)

John Asland er professor ved Det juridiske fakultetet ved Universitetet i Oslo og fagansvarlig lærer i arverett. Han har skrevet doktoravhandling om uskifte, lærebok i arverett sammen med Peter Lødrup, og han har vært sekretær for Arvelovutvalget. Asland har undervist i familie-, arve- og erstatningsrett gjennom flere år.

Peter Lødrup (1932–2010) var professor i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Han arbeidet i en årrekke med erstatningsrettslige, familierettslige og arverettslige spørsmål, og har utgitt flere bøker innenfor disse rettsområdene.