Organisatorisk kompetanse (Ebok)

Innføring i profesjonskunnskap og klinisk ledelse

Forfatter:

Arne Orvik

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 376
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 4.56 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202631031
Kategori: Medisin , Helse- og sosialfag og Sykepleiefag
Fag: Medisin, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Organisatorisk kompetanse

Organisatorisk kompetanse gir en innføring i profesjonskunnskap og ledelse for helsepersonell. Den viser hvordan klinisk kompetanse henger sammen med kunnskaper og ferdigheter innen organisering.

Forfatteren utdyper hva som skal til for at kvalitet og pasientsikkerhet, effektivitet og profesjonsutøverens integritet skal bli ivaretatt. Boka forbereder også studenter på overgangen fra studier til yrkesutøvelse.

Boka viser blant annet hva som skal til for at profesjonsutøvere kan: - Opprettholde kvalitetsnormen i pasientbehandlingen - Samhandle tverrprofesjonelt - Lykkes med å delta i endrings- og forbedringsarbeid - Organisere og lede - Styrke den selvstendige yrkesrollen.

Organisatorisk kompetanse er en grunnbok for helsefagstudenter innen bachelorutdanningene. Boka gir også basiskunnskap for studenter innen videreutdanning og masterstudium, og er nyttig for alle som vil kvalifisere seg for lederroller innen helsefagene.

Boka tilsvarer 2. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm Akademisk, 2015

Til toppen

Andre utgaver

Organisatorisk kompetanse
Bokmål Heftet 2015
Forfatter(e)

Arne Orvik er dosent i helseledelse ved NTNU i Ålesund. Han har allsidig undervisningserfaring og ledererfaring, og helsefaglig og samfunnsvitenskapelig bakgrunn med sykepleierutdanning, cand.polit. grad i helsefag og doktorgrad i sosiologi.