Organer i lange baner (Heftet)

Hvordan kroppen kommuniserer og hva vi kan lære av det

Forfatter:

Andrea Freund og Lucia Schmidt

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 216
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Leber an Milz
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN: 9788202700836
Om utgivelsen Organer i lange baner

I Organer i lange baner får du vite alt om våre mindre kjente organer og om hvordan de kommuniserer.

Vet du hvor milten sitter, og hva den er godt for? Hvorfor vi ikke kan puste uten hjernestammen, og at halebeinet spiller en viktig rolle for kroppsholdningen vår? De fleste kjenner de store organene våre, som hjerte, tarm og lunger. De mindre organene er vi dessverre mindre opptatt av, til tross for at vi er like avhengig av dem som av de store.

Andrea Freund og Lucia Schmidt beskriver på forståelig og underholdende vis hvordan alt mellom hode og tær samarbeider og kommuniserer, hvorfor vi bør verdsette kroppens finstemte maskineri og hvordan vi kan lære oss å lytte til det.

En bok som er morsom og overraskende, og som i tillegg gir praktiske råd og øvelser for bedre helse.

Andrea Freund er journalist og naturmedisiner og Lucia Schmidt er journalist med doktorgrad i medisin. Begge skriver for Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Boken vant medieprisen 2019 fra Tysk indremedisinsk forening.

Til toppen

Forfatter(e)

Andrea Freund (1966) er journalist, yogainstruktør og naturmedisiner med særskilt interesse for helhetsmedisin. Hun skriver bl.a. for Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Lucia Schmidt (1982) er journalist med doktorgrad i medisin. Hun har fått priser for å skrive treffende og lettfattelig om helse og kompliserte medisinske forhold. Hun har ansvaret for livsstilsbilaget til Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.