Ordbruksoppgjør (Heftet)

27 redaktører og mediefolk portrettert av Niels Chr. Geelmuyden

Forfatter:

Niels Chr. Geelmuyden

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202458621
Kategori: Journalistikk og mediefag , Journalistikk og Mediefag
Fag: Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Ordbruksoppgjør

Denne høsten er det 25 år siden Niels Chr. Geelmuyden publiserte sitt første portrettintervju i Kapital. I mellomtiden har han fått ord på seg for å være en av Norges fremste portrettører gjennom tidene. Mange av hans beste portretter har vært av redaktører og mediefolk.

I denne samlingen finner du 27 rammende, presise og morsomme portretter av svært sentrale medieaktører gjennom de senere tiår, fra møtet med Arve Solstad i 1990, til kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i mai 2014. På den måten gir boka også tankevekkende perspektiver på endringer i mediene gjennom et kvart århundre. Her er det duket for ordbruksoppgjør i mange betydninger. God fornøyelse!

Til toppen

Anmeldelser av Ordbruksoppgjør

En orgie i gullspråk

«Gullpennen Niels Christian Geelmuyden har skrevet en samling morsomme, presise, rammende og infame portretter av fremtredende norske redaktører. Alt sammen uhyre velskrevet. [...] Løp og les!»Trond Vernegg, Ordet 4/2014

Til toppen

Forfatter(e)

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Særlig kjent er han for sine portrettintervjuer. Han har også gjennom en årrekke vært kåsør i radioen, foredragsholder ved journalistutdanningen og arrangør av egne skrivekurs. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. De siste årene har han vært en viktig premissleverandør i ernæringsdebatten gjennom sine kritiske bøker om produksjon av mat og drikke, blant annet bestselgerne Sannheten på bordet og Sannheten i glasset, med over 25 000 solgte eksemplarer. I mai 2017 fikk han sølv i Gourmand Cookbook Award for kokeboken Sunnheten på bordet, som han har skrevet sammen med René Zografos.