Ord

Ord Tekstbok (Heftet)

Alfabetisering for voksne innvandrere

Forfatter:

Vigdis Alver og Karen Margrete Dregelid

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202294243
Kategori: Alfabetisering
Fag: Alfabetisering
Komponent: Tekstbok
Om utgivelsen Ord Tekstbok
Tekstboka inneholder et bokstavprogram med systematisk presentasjon av bokstaver og stavelser. Sidene har en enkel og fast struktur, slik at deltakerne blir trygge på aktivitetene og dermed kan rette mest mulig oppmerksomhet på bokstavene, lydene og avkodingen. Alle bokstavpresentasjonene starter med et samtalebilde. Bildet er en viktig forberedelse til avkodingsarbeidet som kommer. I bokstavprogrammet er det brukt et begrenset skriftlig ordforråd, og ordene blir gjentatt slik at deltakerne skal få anledning til å lese dem mange ganger. Lesetekstene i siste del ligger nær talespråket og er skrevet i sjangrer som deltakerne møter i hverdagen, for eksempel annonser og e-post.

Til toppen

Andre utgaver

Ord 1. Tekstbok (2014)
Bokmål Heftet 2014
Forfatter(e)
KAREN MARGRETE DREGELID er universitetslektor i norsk ved Universitetet i Bergen. Hun har lang erfaring fra undervisning av minoritetsspråklige, både barn og voksne. I flere år underviste hun minoritetsspråklige deltakere med liten skolebakgrunn fra hjemlandet. Hun arbeidet også i mange år med vurdering av norskferdigheter og utarbeiding av prøver i norsk for voksne innvandrere. Hun er medforfatter i Ganske enkelt norsk et læreverk i norsk som andrespråk for voksne som ønsker en langsom progresjon i norskopplæringen og læreverket ORD som er et alfabetiseringsverk for voksne.
Ord
Læreverket Ord er utviklet av forfattere med solid erfaring og kunnskap om voksne og alfabetisering. I Ord legges det vekt på at deltakerne skal tilegne seg muntlige norskferdigheter parallelt med lese- og skriveopplæringen.