Ord

Ord Lyd (Elevlisens) (Nettsted)

Lydnettsted for Ord 1 og Ord 2 (strømmetjeneste)

Forfatter:

Vigdis Rosvold Alver og Karen Margrete Dregelid

Forfatter: og
Innbinding: Nettsted
Utgivelsesår: 2015
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202484163
Kategori: Norsk for nybegynnere (A1-A2) og Alfabetisering
Fag: Alfabetisering, Norsk for nybegynnere (A1-A2)
Varighet: Fram til 31.08.2023
Nivå: Spor 1 - A1
Komponent: Lyd
Om utgivelsen Ord Lyd (Elevlisens)

Alt lydstoffet til Ord er nå tilgjengelig på nett, slik at deltakeren kan lytte til tekstene hvor som helst der det er nettilgang. Elevlyden består av innleste tekster fra tekstboka. Dette vil hjelpe deltakerne med uttalen, og tekstene kan også benyttes til diktater. Lydstoffet er identisk med innholdet på elev-CD-en.

Til toppen

Forfatter(e)

Vigdis Rosvold Alver er førstelektor i norsk på Høgskulen på Vestlandet. Hun har et spesielt ansvar for undervisning i lese- og skriveopplæring og norsk som andrespråk. Alver har lang erfaring fra undervisning av minoritetsspråklige, både barn og voksne. I flere år underviste hun og forsket på minoritetsspråklige deltakere med liten skolebakgrunn fra hjemlandet. Hun er medforfatter i tre læreverk i norsk som andrespråk: Ord, Ganske enkelt norsk og Ta ordet.

KAREN MARGRETE DREGELID er universitetslektor i norsk ved Universitetet i Bergen. Hun har lang erfaring fra undervisning av minoritetsspråklige, både barn og voksne. I flere år underviste hun minoritetsspråklige deltakere med liten skolebakgrunn fra hjemlandet. Hun arbeidet også i mange år med vurdering av norskferdigheter og utarbeiding av prøver i norsk for voksne innvandrere. Hun er medforfatter i Ganske enkelt norsk et læreverk i norsk som andrespråk for voksne som ønsker en langsom progresjon i norskopplæringen og læreverket ORD som er et alfabetiseringsverk for voksne.

Ord
Læreverket Ord er utviklet av forfattere med solid erfaring og kunnskap om voksne og alfabetisering. I Ord legges det vekt på at deltakerne skal tilegne seg muntlige norskferdigheter parallelt med lese- og skriveopplæringen.