Opplæring i matematikk (Ebok)

Forfatter:

Marit Holm

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 0.91 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202412401
Kategori: Matematikk og Pedagogikk og elevkunnskap
Fag: Matematikk, Pedagogikk og elevkunnskap
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Opplæring i matematikk

Mange elever synes matematikk er vanskelig. Opplæring i matematikk gir en innføring i prinsipper for planlegging og gjennomføring av god matematikkopplæring for elever med matematikkvansker og generelt for alle elever.

Forfatteren legger vekt på oppøving av innsikt, forståelse og ferdighetstrening i grunnleggende matematikk. Boka tar utgangspunkt i ulike årsaksfaktorer som belyser matematikkvansker. Med teorien som referanseramme får leseren innsikt i pedagogiske prinsipper for matematikkopplæring. Forfatteren gjennomgår diagnostisering med forslag til bruk av tester, forebygging av matematikkvansker, undervisning med vekt på innsikt og forståelse, motivasjon, selvoppfatning, differensiering, språkets betydning i opplæringen og bruk av IKT som læremiddel i matematikkopplæringen.

Til toppen

Andre utgaver

Opplæring i matematikk
Bokmål Heftet 2012
Forfatter(e)
Marit Holm er førsteamanuensis emeritus ved Institutt for spesialpedagogikk, UiO, med spesifikke lærevansker som fagfelt med fokus på matematikkvansker. Holm har utviklet og ledet et studium på masternivå i spesifikke lærevansker og bruk av IKT som læremiddel. Gjennom hele sin fagkarriere har forfatteren hatt fokus på gode opplæringsmetoder for elever som har spesielle lærevansker i matematikk.