Oppdragelse til livsmestring og bærekraft (Heftet)

Forfatter:

Per Schultz Jørgensen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 148
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Opdragelse til livsmod og bæredygtighed
Oversatt av: Solli, Arne
ISBN: 9788202701079
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Barns utvikling, lek og læring , Samfunn, religion, livssyn og etikk , Barnehagelærerutdanning , Pedagogikk og elevkunnskap og Lærerutdanning
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Pedagogikk og elevkunnskap, Samfunn, religion, livssyn og etikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Oppdragelse til livsmestring og bærekraft

I Per Schultz Jørgensens Oppdragelse til livsmestring og bærekraft møter vi åtte danske familier som tar utfordringen med å legge om sin livsstil på alvor. Utfordringen innebærer ikke minst å oppdra familiens barn til å godta og gå inn for familiens felles mål: En livsstil som bidrar til å styrke familiens, men først og fremst samfunnets bærekraft, og det på en måte som gir alle livsmot, med evne og vilje til livsmestring.

Dette er en bok om

  • klimakrise og bærekraft
  • hvordan barns nærmeste voksne kan framstå som forbilder
  • hvordan foreldre kan praktisere en bærekraftig oppdragelse i hverdagen
  • hvordan vi kan bidra til å stake ut en ny, grønn kurs
Våren 2020 fikk covid-19-viruset de fleste av oss til å innse at veien kan være kort fra en mer eller mindre overflatisk frykt til en fryktinngydende realitet. Den klimaendringen vi er inne i, med alt som følger med den, utgjør likevel en langt større fare for menneskeheten, både på kort og lang sikt.

Foreldre må gjennom egen livsstil demonstrere at de står for ansvarlighet og ærlighet. De må formidle budskap slik at det inkluderer barna på en klok måte – barna må innlemmes i familiefortellingen. Per Schultz Jørgensen underslår heller ikke at vår egen praksis må inkludere påvirkning av de politiske styresmaktene på alle nivåer.

Oppdragelse til livsmestring og bærekraft er skrevet for ansatte og fagfolk i barnehage og skole – og for alle foreldre.

Birgitte Fjørtoft har skrevet forordet i den norske utgaven.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Per Schultz Jørgensen (f. 1933) har vært leder for det danske Børnerådet (1998–2001), tilsvarende Barneombudet i Norge. Han har bakgrunn som lærer i grunnskolen, som lektor ved Københavns Universitet (1971–1981), som forskningsleder ved Socialforskningsinstituttet fra 1981, og fra 1991 som professor i sosialpsykologi ved Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU). I 2011 ble han utpekt til medlem av den danske verdikommisjonen.