Om mat og ernæring (Heftet)

En introduksjon til hva man bør spise

Forfatter:

Elling Bere og Nina C. Øverby

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 272
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788276348484
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Pedagogikk
Fag: Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Om mat og ernæring

Om mat og ernæring er lærebok som gir en innføring i faget ernæring, sammenhengen mellom mat og helse og matens betydning for miljøet. Den tar utgangspunkt i det enkle og er tilrettelagt slik at inngående forkunnskaper i naturfag ikke skal være nødvendig.

Boken er basert på nyere forskning og de nye norske kostrådene fra Statens ernæringsråd blir beskrevet. Boken argumenterer for matens miljøpåvirkning - hvordan maten vi spiser påvirker miljøet og hvordan en kan spise mest mulig bærekraftig

Om mat og ernæring er først og fremst skrevet for lærerstudenter og førskolelærerstudenter som tar fordypning eller videreutdanning i Mat og helse, samt studenter i folkehelsearbeid. Boken vil også være aktuell for andre studentgrupper som trenger en innføring i faget ernæring.

Til toppen

Forfatter(e)
Elling Bere er professor i folkehelsevitenskap ved Institutt for folkehelse, idrett og ernæring, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Universitetet i Agder.

Nina C. Øverby er professor ved Universitetet i Agder, og har lang erfaring med forskning på mat og ernæring blant barn og unge. Hun har arbeidet med nasjonale retningslinjer for barn og unges kosthold, også i barnehagen.