Om kjærlighet (Heftet)

Serie: Livets Bibliotek 

Forfatter:

Erich Fromm

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: The Art of Loving
Oversatt av: Hønningstad, Amund
Serie: Livets Bibliotek
ISBN: 9788202624477
Om utgivelsen Om kjærlighet

I denne boken beskriver Erich Fromm kjærligheten i videste forstand. Ikke bare den romantiske erotiske kjærligheten, men også kjærligheten til barn, mellom søsken og venner og kjærligheten til seg selv og til Gud. «Kjærlighet er det eneste sanne og tilfredsstillende svar på menneskelivets problem,» sier Erich Fromm.

Fromm fremsetter skarpt formulerte sannheter og slående iakttakelser relatert til kjærlighetens områder i vårt moderne samfunn. Han drøfter kjærligheten som en kunstform og berører kjærlighetens mange «teorier».

Å bli elsket, ikke å elske er først og fremst menneskets oppfatning av hva kjærlighet er, mener Fromm. Og slik får kjærligheten alvorlige problemer.

Denne utgaven er forsynt med et nyskrevet forord av psykolog Aslak Hjeltnes.

Til toppen

Forfatter(e)

Erich Fromm (1900–1970) var psykoanalytiker og sosiolog. Han blir betraktet som filosof, pedagog og en glimrende stilist. Helt siden Fromm forlot Tyskland i 1934 og slo seg ned i USA og senere i Mexico og Sveits, har han skrevet for en stor leserkrets over hele verden. Han har bl.a. skrevet Escape from Freedom (1941), på norsk Flukten fra friheten, The Sane Society (1955), på norsk Det sunne samfunnet, The Art of Loving (1956), på norsk Om Kjærlighet. Flere andre verk er også oversatt til norsk.

Bøker i serien