Økonomisk kriminalitet (Ebok)

Ledelse og samfunnsansvar

Forfatter:

Petter Gottschalk

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 414
Illustratør: Olsen, Ove
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 5.79 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202730031
Kategori: Etikk , Pengekrav og inndrivelse , Organisasjon og ledelse og Markedsføring
Fag: Etikk, Markedsføring, Organisasjon og ledelse, Pengekrav og inndrivelse
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Økonomisk kriminalitet

Økonomisk kriminalitet. Ledelse og samfunnsansvar gir en bred teoretisk og empirisk beskrivelse av økonomisk kriminalitet generelt og hvitsnippkriminalitet spesielt i Norge. Den introduserer bekvemmelighetsteori som en integrert forklaring på hvitsnippkriminalitet, der økonomisk motiv, organisatorisk mulighet og avvikende atferd er de utslagsgivende faktorene.

I bokens andre utgave er plasskrevende lister over navngitte hvitsnippforbrytere fjernet og temaene bedre balansert, i tillegg til at stoffet er oppdatert og utvidet med nye perspektiver.

Blant temaene som behandles i boken er en modenhetsmodell for samfunnsansvar, varsling som informasjonskilde, gransking, deriblant situasjonsbestemt gransking og granskingsstrategier og en utviklingsmodell for kriminelle organisasjoner.

Økonomisk kriminalitet. Ledelse og samfunnsansvar retter seg mot bachelorstudenter på siviløkonomstudier, økonomisk-administrative studier, og kriminologi-, politi- og jusstudier. Den er egnet for nettstudenter som vil tilegne seg en innføring i sentrale teorier om økonomisk kriminalitet og for praktikere som skal gjennomføre undersøkelser, utredninger, forvaltningsrevisjon, gransking eller utvidet revisjon ved mistanke om økonomisk kriminalitet. Boken er også egnet for ledere som vil vurdere kriminelle trusler i og mot virksomheten.

Å bekjempe økonomisk kriminalitet forutsetter kunnskap om både kriminaliteten og de kriminelle. Denne boken formidler kunnskap gjennom aktuelle norske eksempler, statistikk, beskrivelser, definisjoner og teorier.

E-boken tilsvarer 2. trykte utgave 2018.

Til toppen

Andre utgaver

Økonomisk kriminalitet
Bokmål Heftet 2018
Forfatter(e)

Petter Gottschalk er professor i organisasjon og ledelse ved Handelshøyskolen BI. Han er en internasjonalt anerkjent forsker på økonomisk kriminalitet og organisert kriminalitet. Han har publisert i en rekke internasjonale tidsskrifter, og han har utgitt flere bøker på engelske og amerikanske forlag.