Nyhetsvurderinger (Heftet)

På innsiden i fem redaksjoner

Forfatter:

Svein Brurås (red.)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 254
Forlag: IJ-forlaget
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788271473655
Kategori: Journalistikk , IJ-forlaget og Mediefag
Fag: IJ-forlaget, Journalistikk, Mediefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Nyhetsvurderinger

Hvilke kvalitetskriterier legger en moderne nyhetsredaksjon til grunn for utvelgelse, bearbeiding og presentasjon av nyheter? Hva er det som i pressefolks øyne kjennetegner «den gode nyhetssak»?

Journalister og beslutningstakere i redaksjonen foretar hele tiden valg og prioriteringer ut fra egne forestillinger om kvalitet, både på den enkelte nyhetssak og på produktet som helhet.

Redaktøren og hans forskergruppe har i en uke vært «flue på veggen» under redaksjonsmøtene i fem ledende nyhetsredaksjoner – i Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen, NRK Dagsrevyen og TV2-nyhetene – og har fulgt arbeidet med saker som redaksjonen selv har vurdert som viktige og «gode». Hvordan oppstår ideene? Hvilke prioriteringer gjøres, og hva med metode- og kildevalg? Hvilke grep gjøres for at saken skal tilfredsstille redaksjonens forestillinger om hva som er en god sak?

Nyhetsvurderinger er beregnet for studenter i journalistikk og medievitenskap, men er like aktuell for alle som er interessert i nyhetsjournalistikk.

Til toppen

Anmeldelser av Nyhetsvurderinger
"Nyhetsvurderinger er en ny bok som alle de som debatterer aviser og TV på Twitter og Facebook bør lese - for å få bedre bakgrunn om egne meninger."Knut Olav Åmås, AftenpostenLes hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)
Svein Brurås er førsteamanuensis ved journalistutdanningen ved Høgskulen i Volda. Han har tidligere publisert en rekke lærebøker, forskningsrapporter og artikler om journalistikk, presseetikk og medievitenskap.
Paul Bjerke er førsteamanuensis i journalistikk ved Avdeling for mediefag, Høgskulen i Volda. Han er phd i medievitenskap og har bl.a. utgitt boka "Journalistikkens vekst - og fall? Om journalistisk profesjonsmakt" (2011)
Gunhild Ring Olsen er høgskolelektor i journalistikk ved Avdeling for mediefag, Høgskulen i Volda. Hun har tidligere ti års erfaring som journalist, nyhetssjef og vaktsjef i redaksjoner som VG, Aftenposten Aften og Klassekampen.
Jan Ytrehorn er høgskulelektor ved Avdeling for mediefag, Høgskulen i Volda. Han er cand philol i filmvitskap og er programansvarleg for bachelorutdanninga i journalistikk.
Turid Øvrebø er førstelektor i journalistikk ved Høgskulen i Volda. Hun har bl.a. gitt ut bøkene "Journalistikk - metode og fag" (1998) og "Nyhetsproduksjon, kjønn og makt" (2005).