Nye VIPS-boken (Heftet)

Velvære, integritet, profylakse, sikkerhet

Forfatter:

Margareta Ehnfors, Anna Ehrenberg og Ingrid Thorell-Ekstrand

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Nya VIPS-boken
Oversatt av: Thorbjørnsen, Kari Marie
ISBN: 9788202456290
Kategori: Sykepleiefag
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Nye VIPS-boken

VIPS er en forskningsbasert modell for dokumentasjon av sykepleie i pasientjournalen. VIPS-modellen (Velvære, Integritet, Profylakse, Sikkerhet) gir en enhetlig og systematisk struktur for beskrivelse og formidling av vesentlig informasjon om pasientens sykepleie. Felles begreper og termer er nødvendig for at det skal bli enkelt å finne informasjon i journalen og for pasientsikkerheten, men også for at journalen skal kunne brukes som grunnlag for kvalitetsutvikling i sykepleien.

I boken presenteres en revidering av søkeordene i VIPS-modellen, med et utvalg av referanser som knytter an til og utdyper kunnskapen omkring søkeordene. Siden VIPS-modellen ble presentert første gang i 1992, har den blitt brukt i store deler av helse- og omsorgstjenesten og i sykepleierutdanningen i flere av de nordiske landene.

Boken er bearbeidet til norske forhold av Mariann Fossum og Ann Kristin Rotegård.

Mariann Fossum, sykepleier og p.hd., er ansatt ved Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Universitetet i Agder, og er postdoktor ved Deakin Universitet i Melbourne, Australia. Hun har arbeidet særlig med dokumentasjon, terminologi og faglige retningslinjer for å støtte beslutninger i helsetjenesten.

Ann Kristin Rotegård, sykepleier og p.hd., er avdelingssjef for VAR Healthcare (tidligere PPS) i Cappelen Damm Akademisk. Hun har arbeidet med sykepleieterminologi og dokumentasjon av sykepleie både på klinisk nivå og på systemnivå.

Til toppen

Andre aktuelle titler

  • VIPS-modellen (pk. à 10 stk.)

    En modell for dokumentasjon av sykepleie i pasientjournalen ved hjelp av søkeord

    Margareta Ehnfors, Anna Ehrenberg og Ingrid Thorell-Ekstrand

    Ukjent
Presse Nye VIPS-boken

Og VIPS, så har vi sykepleie!

"Den praktiske og pedagogiske stilen er allikevel gjennomgående for boka og VIPS-folderen som følger med. Obligatorisk, vil jeg si, for alle som befatter seg med VIPS!"

Ingrid Jahren Scudder, sykepleien.noLes hele anmeldelsen

Til toppen