Ny agenda - samfunnsfag

Ny agenda (2009) (Innbundet)

Samfunnsfag for videregående skole

Forfatter:

Trond Borge, Berit Lundberg og Ole Aass

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Nynorsk
ISBN: 9788202303334
Kategori: Samfunnsfag
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Samfunnsfag
Nivå: Vg1, Yrkesfag Vg2
Komponent: Grunnbok
Om utgivelsen Ny agenda (2009)

STUDIEBOK OG OPPSLAGSVERK
Ny Agenda er et grundig læreverk. Den pedagogiske framstillingen av stoffet spiller gjennomgående på bilder, illustrasjoner, bildetekster og rammetekster som en støtte til selve teksten. Grunnboka fungerer som en god studiebok for den lesesterke eleven, og som et godt oppslagsverk for elever som arbeider med oppgaver. Lærernettstedet inneholder årsplaner, undervisningsopplegg, forslag til differensiering og andre nyttige ressurser.

Læreverket består av:
• Grunnbok med oppgaver
• Gratis elevnettsted med lydfiler av teksten i boka
• Gratis arbeidsbok (pdf) på elevnettstedet
• Gratis lærernettsted

Til toppen

Forfatter(e)

Ole Aass er forfatter på Ny agenda og tidligere Agenda. Han har utdanning fra Universitetet i Oslo med historie hovedfag, geografi og norsk. Han har deltatt i læreplanutvikling av samfunnsfagene og vært aktiv i faglige miljøer regionalt og nasjonalt. Ole har lang undervisningserfaring fra skolen og underviser nå ved Lena videregående skole.

Trond Borge er forfatter på flere samfunnsfagverk til videregående skole og grunnskolen, Agenda og Ny agenda for videregående skole og Monitor samfunnsfag for ungdomstrinnet. Trond Borge underviser i fagene samfunnsfag, sosiologi og sosialantropologi, religion og engelsk ved Hønefoss videregående skole.

Han har grunnfag i engelsk, mellomfag i statsvitenskap og en mastergrad i religion. Han har jobbet over 20 år i skolen med klasser fra studiespesialiserende og yrkesfaglige utdanningsprogram.

Berit Lundberg er forfatter på Ny agenda og tidligere Agenda. Berit er lektor med historie hovedfag, norsk mellomfag og studier i musikk, sosiologi og statsvitenskap. Hun har laget undervisningsopplegg i historie og samfunnslære for voksne i nettstøttet undervisning for Oppland fylkeskommune. Berit underviser på Dokka videregående skole som er en kombinert skole og har lang undervisningserfaring i samfunnsfag, norsk og historie.

Ny agenda - samfunnsfag
Ny agenda er både studibok og oppslagsbok. Den pedagogiske framstillingen av stoffet spiller gjennomgående på bilder, illustrasjoner, bildetekster og rammetekster som en støtte til selve teksten. Grunnboka fungerer som en god studiebok for den lesesterke eleven, og som et godt oppslagsverk for elever som vil arbeide med oppgaver. Gratis lydbok av lærebokteksten finner elevene på fagnettstedet.