Norsk kristendomshistorie 1800–2020 (Fleksibind)

Fra selvsagt tro til mangfold

Forfatter:

Helje Kringlebotn Sødal

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2021
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202726416
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Religion , KRLE , Lærerutdanning og Historie, religion og filosofi
Fag: KRLE, Religion
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Norsk kristendomshistorie 1800–2020

Kristen tro var selvsagt i Norge i 1800, og det var kirkeplikt. I dag har norske borgere religionsfrihet og er med i forskjellige trossamfunn. De tenker ulikt om Gud og moral, og mange regner seg ikke som kristne. Samtidig er kristendommen en viktig kulturfaktor, og det aller viktigste i livet til mange.

Denne boka handler om utviklingen fra felles oppslutning om en statsreligion til mangfold, splittelse og subjektiv tro. Den er også en fortelling om revitalisering, kristen enhet, kristne fellesskap og levedyktig kristendom i møte med modernisering og sekularisering. Nytt med boka er at det gis stor plass til kristendom nedenfra og hendelser de siste tiårene. Vekselvirkninger mellom kristendom, kirkesamfunn og kristne på den ene siden, og stat, samfunn og kulturliv på den andre siden, har også høy prioritet.

Boka er pedagogisk lagt opp med tidslinjer, oversiktsavsnitt, tabeller, sammenfatninger og mye bildemateriale.

Se midlertidig innholdsfortegnelse

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Helje Kringlebotn Sødal er professor i kristendomshistorie ved Universitetet i Agder. Hun tok doktorgrad på en avhandling om J.C. Heuch og har skrevet vitenskapelige bidrag med stor tematisk spennvidde – fra skolen under reformasjonen til Hans Nielsen Hauge, Oxfordbevegelsen, karismatisk kristendom, luthersk mangfold og kristne barnehager. Sødal står også bak mange fag- og lærebøker.