Norsk grammatikk

Norsk grammatikk. Teoribok A2–C1 (Heftet)

Norsk som andrespråk. Nivå A2–C1

Forfatter:

Kirsti Mac Donald

Nå kan du få digitale vurderingseksemplar. Raskere og mer miljøvennlig!
Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202707545
Kategori: Norsk for nybegynnere (A1-A2) , Norsk som andrespråk og Norsk for viderekomne (B1-C1)
Læreplan: Norsk og samf.kunnskap for voksne innvandrere
Fag: Norsk for nybegynnere (A1-A2), Norsk for viderekomne (B1-C1), Norsk som andrespråk
Nivå: Spor 2 - A2, Spor 2 - B1, Spor 2 - B2, Spor 3 - A2, Spor 3 - B1, Spor 3 - B2, Spor 3 - C1
Komponent: Tekstbok
Om utgivelsen Norsk grammatikk. Teoribok A2–C1

Norsk grammatikk gir en systematisk oversikt over grammatikken i et andrespråksperspektiv. Den legger vekt på å beskrive de grammatiske strukturene og bruken av de ulike formene grundig, med videre øving i arbeidsbøkene.

Teoriboka gir en systematisk oversikt over norsk grammatikk, der forklaringer og regler er formulert ut fra behovet til dem som ikke har norsk som morsmål. Med mange eksempler på praktisk språkbruk og illustrerende tegninger og foto er boka lettlest både for lærere og elever.

Boka passer for innlærere fra nivå A2 til C1. Alle temaer behandles først på A2-nivå, der de elementære strukturene blir forklart. På nivåene B1 til C1 blir flere detaljer om alle emnene presentert.

Læreverket har to arbeidsbøker med oppgaver knyttet direkte til emnene i teoriboka. Arbeidsbok A2–B1 inneholder oppgaver som øver de grunnleggende ferdighetene. Arbeidsbok B2–C1 starter på et elementært nivå før stadig flere momenter innføres, og oppgavene blir mer krevende.

Elevnettstedet er gratis og har samme oppbygging som teoriboka og arbeidsbøkene. Her finnes det mange ekstra oppgaver innenfor hvert emne.

Til toppen

Forfatter(e)

Kirsti Mac Donald har i en årrekke vært førstelektor ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo, der hun har undervist i norsk som andrespråk på alle nivåer. Hun er cand philol med hovedfag i norsk og mellomfag italiensk og litteraturkunnskap i tillegg til lærerutdanning. Hun er også lærebokforfatter og har skrevet grammatikker og øvelsesbøker i norsk som andrespråk for ulike nivåer, både grunnskole, voksenopplæring og universitet. Hun har også skrevet flere artikler om grammatiske emner og en grammatikk spesielt rettet mot lærere i norsk som andrespråk.

Norsk grammatikk
NY UTGAVE 2022! Denne grammatikken gir en systematisk oversikt over norsk grammatikk, med vekt på å beskrive de grammatiske strukturene og bruken av de ulike formene i et andrespråksperspektiv.