Narrativ metode (Heftet)

Serie: Forskningsmetoder 

Forfatter:

Rita Sørly

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2024
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Forskningsmetoder
ISBN: 9788202791872
Kategori: Sosiologi , Psykologi og psykiatri , Psykologi , Metode og studieteknikk , Sosialantropologi , Samfunnsfag , Helse- og sosialfag , Sosialfag og Samfunnsvitenskap
Fag: Metode og studieteknikk, Psykologi, Psykologi og psykiatri, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Sosialfag, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Narrativ metode

Mennesker skaper fortellinger, og organiserer fortellingene sin i henhold til kulturelt tilgjengelige fortellinger. Over tid blir narrativer akseptert eller avvist som evaluerende versjoner av fortiden, nåtiden og fremtiden. Noen blir dominerende fortellinger, andre blir motstandsfortellinger. Fortellinger antar moralske perspektiver, og forklarer ikke bare hva som skjedde og hva det betyr, men også hva som burde ha skjedd eller hva historiene skulle betydd.

Boka Narrativ metode er en innføringsbok for de som ønsker å forske på fortellinger. I boka går forfatteren gjennom et utvalg av de muligheter som finnes i narrative metoder, og svarer på spørsmål som:

  • hva er særegent med fortellinger?
  • hvordan, og når, benyttes fortellinger i fag og forskning?
  • hvordan kan vi arbeide med fortellinger?
  • hvordan analyserer vi narrativer?
Narrativ metode er skrevet for studenter og forskere i samfunnsvitenskapelige og helsevitenskapelige fag, samt pedagogikk. Den vil også være nyttig for andre som jobber med fortellinger og forskning.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Rita Sørly er førsteamanuensis i sosialt arbeid ved UiT Norges Arktiske Universitet. Sørly har narrativ teori og metode som forskningsfelt, og arbeider særlig med temaet samhandling og brukermedvirkning i sin forskning.

Bøker i serien