Når vi er stille (Heftet)

Erfaringer med meditasjon

Forfatter:

Årstein Justnes, Tore Laugerud og Kristin Heskje (red.)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 150
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283141191
Kategori: Religion
Fag: Religion
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Når vi er stille

Mennesker søker stillhet, hvile, stressmestring og ro. Noen søker et dypere forhold til Gud, andre vil utvikle seg som menneske. Mange finner det de leter etter "eller fornemmer det" i meditasjon. Andre jakter på stillheten uten å finne den.

Hvordan gjør de det egentlig, de som mediterer? Hva er det som skjer når de søker stillhet? Og hvordan løser de spenningen mellom idealer om hvordan meditasjon bør være, og virkeligheten, slik de opplever den?

I denne boken forteller tretten personer med tilhørighet i ulike livssyn og tradisjoner om sin meditasjonspraksis. Med sitt fokus på faktisk praksis fyller boken et tomrom i den eksisterende meditasjonslitteraturen.

Til toppen

Forfatter(e)

Årstein Justnes er professor i bibelvitenskap ved Universitetet i Agder. Han har skrevet og redigert en rekke bøker, blant annet Dødehavsrullene: Deres innhold, historie og betydning, og leder for tiden det femårige forskningsprosjektet «The Lying Pen of Scribes: Manuscript Forgeries, Digital Imaging, and Critical Provenance Research (2019–2024)».

Tore Laugerud (f. 1950) er prest og leder av Areopageos, norsk avdeling. Hans særlige interesseområder er misjonsvitenskap, samtidsspiutualitet og kristen spiritualitet. Han har publisert en rekke bidrag i bøker og tidskrifter og skrevet lærebøker i nytestamentlig teologi.
Kristin Heskje (f. 1986) er prest ansatt i NMS og jobber med studenter og unge voksne i Fagerborg Kirike, F2, i Oslo.