Når lesing er vanskelig (Ebok)

Leseopplæring på grunnleggende nivåer for unge og voksne

Forfatter:

Vigdis Refsahl

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 184
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 5.48 MB
Filformat: PDF
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202633950
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Spesialpedagogikk , Lese- og skriveopplæring og Norsk som andrespråk
Fag: Lese- og skriveopplæring, Norsk som andrespråk, Spesialpedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Når lesing er vanskelig

Mange unge og voksne sliter med å mestre lesing i sin hverdag, å forstå norske tekster, eller de kan slett ikke lese. De trenger leseopplæring på grunnleggende nivåer og områder, tilrettelagt og tilpasset alder, ønsker og behov.

Forfatteren av denne boka presenterer et opplegg for grunnleggende leseopplæring tilpasset unge og voksne. Når lesing er vanskelig gir en kortfattet innføring i hva vi i dag vet om lesing, vansker, motivasjon, kartlegging og god undervisning, basert på forskning og teori. Denne kunnskapen omsettes i konkrete råd og verktøy for tilpasset undervisning på fire områder der lesing kan være vanskelig: avkoding, tempo og flyt, leseforståelse eller å lese for å lære.

Boka er nyttig for studenter, lærere, veiledere og spesialpedagoger tilknyttet videregående skole, yrkesfag, voksenopplæring eller opplæring i yrkeslivet, eller andre som jobber eller skal jobbe med unge og voksne som trenger leseopplæring.

E-boka tilsvarer 1. trykte utgave. Oslo: Cappelen Damm, 2012.

Til toppen

Andre utgaver

Når lesing er vanskelig
Bokmål Heftet 2012
Forfatter(e)

Vigdis Refsahl er seniorrådgiver i Statped sørøst. Hun er utdannet cand.paed. med fordypning i pedagogisk-psykologisk rådgiving og har arbeidet i skolen, PPT og i Statped, med dysleksi som sitt arbeidsfelt. Refsahl har bred erfaring med systemrettede arbeidsoppgaver i skoler og kommuner for å styrke leseopplæringen på alle områder, fra 1. trinn til videregående skole og voksenopplæring.