Musikk og helse (Heftet)

Forfatter:

Trygve Aasgaard (red.)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 244
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202247171
Kategori: Estetiske fag og Sosialfag
Fag: Estetiske fag, Sosialfag
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Musikk og helse

Musikk benyttet i helsesammenhenger er et tema som stadig får større oppmerksomhet. I Norge er faget musikk og helse nå etablert ved flere høgskoler og universiteter, og forfatterne av denne boka representerer flere av disse fagområdene.

Boka formidler ikke bare teoretiske aspekter på musikk og helse, men beskriver en rekke praksisområder og forskningsprosjekter der bruk av musikk er benyttet til å fremme helse. Den henvender seg til praktikere og studenter innen fag som musikk, musikkterapi, sykepleie, medisin, de ulike helse- og sosialfagene, pedagogikk og spesialpedagogikk.

Dette er også den første boka på et nordisk språk som knytter musikk og helse til så mange ulike fagområder. Den er nyttig og inspirerende for alle som arbeider med, eller som ønsker å arbeide med musikk i en helsesammenheng.

Trygve Aasgaard er forsker og førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo. Han har doktorgrad i musikkterapi (Aalborg Universitet) og en omfattende internasjonal litterær produksjon om musikk og helsespørsmål, ikke minst i forhold til alvorlig syke barn på sykehus.

Til toppen

Forfatter(e)

Dr.med. Audun Myskja (f. 1953) er overlege og forfatter av mer enn tjue bøker, blant annet bestselgerne Kunsten å finne ro, Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg og Hjertet husker det hodet glemmer (en praktisk bok om demens). Han er opptatt av å se hele mennesket, støtte opp om menneskets egne ressurser og gi individuelt tilpassede verktøy for mestring og bedring (mestringsmedisin), enten det gjelder en kronisk syk pasient eller en frisk person som ønsker vekst og økt selvinnsikt. I sin doktorgrad om musikk i eldreomsorgen utviklet han musikkbasert miljøbehandling, som har vist lovende resultater i pilotprosjekter i livsmestring ved flere norske skoler. Gjennom mange år har han også holdt en rekke retreater, foredrag og kurs i meditasjon.

Audun Myskja er fagveileder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg ved Nord Universitet i Levanger og driver sammen med sin kone Reidun Senter for livshjelp i Ski og Totenvika, et tverrfaglig prosjekt som legger vekt på hjelp til selvhjelp.

Utmerkelser

Oppegård kommunes hederspris (2015)
Brobyggerprisen for «kunnskap og erfaringer fra konvensjonell medisin og komplementær/alternativ behandling (KAM)» (2010)
Den norske legeforenings kvalitetspris for prosjekter med musikk innen geriatri og lindrende behandling (2003)
Den norske legeforenings kvalitetspris for musikkterapi i eldreomsorgen (2002)
American Women's Club Award 2002, 2007 og 2015
Soria Moria-prisen (Den norske legeforening) for helseopplysningsprosjektet «Den musiske medisin» (1998)