Murer og moral (Heftet)

En bok om straff, verdier og fengselsbetjenter

Forfatter:

Terje Emil Fredwall

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 466
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202415655
Kategori: Politifag og kriminalomsorg
Fag: Politifag og kriminalomsorg
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Murer og moral

Dette er en bok om fengsel. Om hvorfor vi straffer, om virkningene av fengselsstraffen, og om kriminalomsorgens utfordrende samfunnsoppdrag. Men mest av alt er det en tekst om menneskene som arbeider der.

I nærmere to år intervjuet Terje Emil Fredwall fengselsbetjenter i norske høysikkerhetsfengsler. De snakket om gode arbeidsøyeblikk og kjipe avdelingsdager, tidspress og sikkerhet, skjønn og regler, humor, grensesetting og menneskelig forandring. Han intervjuet også Kriminalomsorgens aspirantnemnd om hva de ser etter i utvelgelsen av hvem som skal få jobbe som fengselsbetjent. Og han har analysert dokumenter som er styrende for fengslenes arbeid. Resultatet er blitt en bok om motstridende verdier, forskjellige idealer for betjentrollen, og det komplekse samspillet mellom vokteren og de som er fengslet.

Boka Murer og moral er skrevet for studenter, fagfolk og andre som er opptatt av straff, profesjonsetikk og fengselets rolle i samfunnet.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Sagt om boka

«Et sentralt bidrag til fengselsbetjenter [...] så vel som til andre yrker som balanserer straff, kontroll, sikkerhet og hjelp, rehabilitering, omsorg»
Tage Kurtén, Hedda Giertsen og Terje Mesel (ph.d.-komité)

Til toppen

Presse Murer og moral
Forfatter(e)

Terje Emil Fredwall er førsteamanuensis i etikk ved Institutt for religion, filosofi og historie ved Universitetet i Agder (UiA) og forsker ved Senter for omsorgsforskning, sør. Han er ph.d. fra UiA og har publisert en rekke arbeider om straffegjennomføringsetikk, profesjonsetikk, kriminologi og psykisk helse. På Cappelen Damm Akademisk har han utgitt bøkene Murer og moral og Verdier i konflikt.