Den muntlige fortellingen har lange tradisjoner i grunnskolen, men blir av mange norsklærere sett på som en koseaktivitet som må vike for mer eksplisitt skriftspråkopplæring. Mange er derfor ikke klar over hvilket enormt potensial den muntlige fortellingen har i forhold til å utvikle barns tekst- og tolkningskompetanse.
Denne boka viser hvordan elever og lærere kan bli gode fortellere, og hvordan man kan bruke muntlige fortellinger i klasserommet. Målet er å fremme lese- og skriveutvikling og utvikling av metaspråklig kompetanse, å stimulere fantasi og motivasjon og å gi elevene en opplevelse av mestring.
Boka har tre deler:
Hvorfor det virker å arbeide med fortellinger
Hva elevene kan lære av å arbeide med fortellinger
«De senaste åren har det kommit ut många bra handledningar på norska i konsten att berätta. Nu har det kommit ut ännu en. Jag tycker mycket om Fridunn Torå Karsruds bok om muntligt berättande i norskämnet. [...] Den är lättläst och frågeställningarna som berörs kan lika väl gälla svenskämnet. [...] Anbefales!»
Fridunn Tørå Karsrud er høgskolelektor i norsk ved Universitetet i Agder. Hun har master i grunnskoledidaktikk med fordypning i norsk og 27 års erfaring som lærer i grunnskolen. Hun er også utdannet profesjonell forteller og har blant annet turnert i skolen med forestillinger for Den kulturelle skolesekken.