Muntlig fortelling i norskfaget (Heftet)

En vei til tekst- og tolkningskompetanse

Forfatter:

Fridunn Tørå Karsrud

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202326951
Kategori: Norsk
Fag: Norsk
Nivå: Akademisk
Komponent: Pedagogisk litteratur
Om utgivelsen Muntlig fortelling i norskfaget

Den muntlige fortellingen har lange tradisjoner i grunnskolen, men blir av mange norsklærere sett på som en koseaktivitet som må vike for mer eksplisitt skriftspråkopplæring. Mange er derfor ikke klar over hvilket enormt potensial den muntlige fortellingen har i forhold til å utvikle barns tekst- og tolkningskompetanse.

Denne boka viser hvordan elever og lærere kan bli gode fortellere, og hvordan man kan bruke muntlige fortellinger i klasserommet. Målet er å fremme lese- og skriveutvikling og utvikling av metaspråklig kompetanse, å stimulere fantasi og motivasjon og å gi elevene en opplevelse av mestring.

Boka har tre deler:

  • Hvorfor det virker å arbeide med fortellinger
  • Hva elevene kan lære av å arbeide med fortellinger
  • Hvordan man kan arbeide med muntlige fortellinger

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Muntlig fortelling i norskfaget

«De senaste åren har det kommit ut många bra handledningar på norska i konsten att berätta. Nu har det kommit ut ännu en. Jag tycker mycket om Fridunn Torå Karsruds bok om muntligt berättande i norskämnet. [...] Den är lättläst och frågeställningarna som berörs kan lika väl gälla svenskämnet. [...] Anbefales!»

Per Gustavsson, Sagomuseets Blogg, 6. juni 2011Les hele anmeldelsen

Til toppen

Forfatter(e)

Fridunn Tørå Karsrud er førstelektor i norsk ved Universitetet i Agder. Hun har master i grunnskoledidaktikk med fordypning i norsk og 27 års erfaring som lærer i grunnskolen. Hun er også utdannet profesjonell forteller og har blant annet turnert i skolen med forestillinger for Den kulturelle skolesekken.