Muntlig fortelling i barnehagen (Ebok)

En vei til danning, livsmot og literacy

Forfatter:

Fridunn Tørå Karsrud

Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett.  

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.77 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202449551
Kategori: Barns utvikling, lek og læring , Språk, tekst og matematikk , Samfunn, religion, livssyn og etikk og Kunst, kultur og kreativitet
Fag: Barns utvikling, lek og læring, Kunst, kultur og kreativitet, Samfunn, religion, livssyn og etikk, Språk, tekst og matematikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Muntlig fortelling i barnehagen

Denne boka handler om hvorfor muntlig fortelling bør ha en viktig plass i barnehagen. Forfatteren argumenterer for at arbeid med muntlig fortelling går rett inn i kjernen av barnehagens samfunnsmandat. Kulturenes fortellinger kan nemlig hjelpe barn med å utvikle personlig og kulturell identitet, og slike fortellinger kan også bidra til utvikling av fantasi, språk og sjangerkunnskap. Utvikling av livsmot og utvikling av literacy er i denne boka to sider av samme sak: danning.

Forfatteren viser konkret hvordan man kan lære seg å bli en god forteller, og gir eksempler fra arbeid med muntlig fortelling i barnehager. Hun deler også av sin skattkiste av fortellinger fra fjern og nær, til inspirasjon for videre arbeid.

Boka er skrevet for studenter i barnehagelærerutdanning og ansatte i barnehager.

Til toppen

Andre utgaver

Forfatter(e)

Fridunn Tørå Karsrud er førstelektor i norsk ved Universitetet i Agder. Hun har master i grunnskoledidaktikk med fordypning i norsk og 27 års erfaring som lærer i grunnskolen. Hun er også utdannet profesjonell forteller og har blant annet turnert i skolen med forestillinger for Den kulturelle skolesekken.