Motiverende undervisning (Heftet)

Serie: Skoleserien 

Forfatter:

Frans Ørsted Andersen

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Motiverende undervisning
Oversatt av: Goveia, Ingvill Christina
Serie: Skoleserien
ISBN: 9788202692384
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Motiverende undervisning

Barn skal ha lyst til å lære og ønsket om å bli klokere må komme innenfra. Deres vitebegjær bør ikke bare være motivert av gode karakterer, ros og høy status.

Lærerens evne til å formidle mål og mening er avgjørende for undervisningen. Lærerne bør spørre hva elevene er motivert for, heller enn hvor høyt motiverte de er. De må også vite hvilke forutsetninger som må være til stede for at den enkelte elev skal få lyst til å lære og engasjere seg. Hvis lærerne kjenner elevenes verdier, interesser og sterke sider, vil de kunne hjelpe dem til å finne ut hva som motiverer dem.

Frans Ørsted Andersen tenker ofte på sin historielærer. Det var han som vekket Frans’ vitebegjær slik at han nå sluker bøker om historiske emner. Som motivasjonsforsker har han funnet vitenskapelig belegg for at elever lærer best hvis lysten kommer innenfra. Denne lysten kan lærere finne ved hjelp av motiverende undervisning.

Til toppen

Andre utgaver

Motiverende undervisning
Bokmål Ebok 2021

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Frans Ørsted Andersen er ph.d. og lektor ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Psykologi ved Aarhus Universitet og forsker på motivasjon hos elever i skolen.

Bøker i serien