Moralske borgere (Heftet)

Refleksjoner over etikk og samfunn

Forfatter:

Paul Leer-Salvesen og Terje Mesel (red.)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 256
Forlag: Portal forlag
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788283140705
Kategori: Filosofi
Fag: Filosofi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Moralske borgere

Tolv forfattere med interesse for samfunnsetikk gir i denne boka innspill til samfunnsetikken: Betyr kravet om lojalitet at offentlig ansatte ikke kan bruke ytringsfriheten? Har religiøse stemmer en plass i offentlig debatt? Finnes det alternativer til aktiv dødshjelp? Bør gravide kunne velge fosterdiagnostikk i større grad enn før? Har vi selv ansvar for vår helse? Slike spørsmål krever politiske løsninger, men de er etter sitt vesen etiske. Dette er noen av temaene i Moralske borgere.

Til toppen

Andre aktuelle titler

 • Vilje til frihet

  En manns fortelling om barndom og overgrep

  Terje Mesel og Viktor B.

  Heftet
 • Makt og avmakt

  Etiske perspektiver på feltet psykisk helse

  Terje Mesel og Paul Leer-Salvesen (red.)

  Heftet
Forfatter(e)

Terje Mesel er professor i etikk. Han jobber som professor ved Universitetet i Agder og er forsker ved Sørlandet sykehus, ABUP.

Paul Leer-Salvesen er teolog (dr.philos.) og professor i etikk og teologi ved Universitetet i Agder. Hans faglige forfatterskap har kretset om temaer som soning, skyld og straff. Han har dessuten skrevet en lang rekke barne- og ungdomsbøker siden han debuterte i 1977. Med sine bøker har han skrevet seg inn i tusenvis av barns hjerter med de alvorlige og morsomme historiene om englebarnet Paul. I 1996 fikk han skolebibliotekarforeningens litteraturpris for disse bøkene. Bøkene er oversatt til dansk og tysk.