Mobbing i skolen (Heftet)

Serie: Skoleserien 

Forfatter:

Ingrid Lund og Anne Helgeland

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Serie: Skoleserien
ISBN: 9788202722098
Kategori: Pedagogikk og lærerutdanning , Pedagogikk og Lærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Pedagogikk
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Mobbing i skolen

Mobbing er en tematikk som angår alle som arbeider med barn og unge. Når mobbing skjer, påvirker det elevenes trivsel, læring og trygghet, og det får konsekvenser for den enkelte lærers og skoles samarbeids- og arbeidsmiljø.

Det finnes ingen enkle svar på hvordan en kan forebygge og stoppe mobbing. Men det finnes svar. Ny forskningsbasert kunnskap gir skolens ansatte klare føringer på hva som faktisk virker.

Til toppen

Andre utgaver

Mobbing i skolen Unibok
Bokmål Nettsted 2021

Andre aktuelle titler

Forfatter(e)

Ingrid Lund er professor i spesialpedagogikk, forfatter og familieterapeut og arbeider ved Universitetet i Agder. Hun har jobbet som spesialpedagog i skolen og i barne- og ungdomspsykiatri i mange år, spesielt inn mot barn, unge og voksne som utfordrer relasjoner og systemer. Hennes forskning er knyttet til atferdsproblematikk og læringsmiljøutvikling, og hun har ledet flere store forskningsprosjekter. Lund veileder, kurser og underviser ved universiteter og høgskoler, for kommuner, organisasjoner, skoler og barnehager m.m. Hun har utgitt flere bøker og artikler der tematikken er atferd, læringsmiljøutvikling og psykisk helse.

Anne Helgeland er forsker, barnevernspedagog og familieterapeut og har i mange år arbeidet ved Avdeling for barn og unges psykiske helse (Abup) ved Sørlandets sykehus. Hun har jobbet i voksenpsykiatrien og barneverntjenesten og driver kompetanseutvikling knyttet til forebygging av mobbing i barnehagen. Helgelands Phd handler om etiske perspektiver ved barns deltakelse i familieterapi. Forskningen hennes sentrerer om mobbetematikk, både i barnehage og blant ungdom. Helgeland veileder og holder kurs, har utgitt artikler og hefter og er medforfatter i flere bøker.

Bøker i serien