Midler uten mål (Heftet)

Notater om politikk

Serie: Cappelens upopulære skrifter 57

Forfatter:

Giorgio Agamben

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 174
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
Originaltittel: Mezzi sensa fine
Oversatt av: Gjerpe, Kristin
Serie: Cappelens upopulære skrifter
Serienummer: 57
ISBN: 9788202273910
Kategori: Sosialantropologi , Idéhistorie og Filosofi
Fag: Filosofi, Idéhistorie, Sosialantropologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Midler uten mål

Hva er et menneskeliv, og hva er politikkens oppgave? Slike fundamentale spørsmål er den italienske filosofen Giorgio Agamben opptatt av. Han utfordrer selve grunnelementene i vestlig politisk tenkning: våre forestillinger om stat, nasjon, identitet og språk. I en rekke engasjerte og dyptpløyende essay viser han hvilke konsekvenser politikken har for enkeltmennesket, for eksempel i forhold til flyktningspørsmål, internering og politisk unntakstilstand. Agamben har dessuten en visjon om en alternativ politikk som ikke bygger på treenigheten nasjon, statsborgerskap og territorium, men som tar utgangspunkt i menneskenes språklige fellesskap.

Midler uten mål er en tvers igjennom original og tankevekkende bok, uansett hvor man selv befinner seg i det politiske landskapet.

Nr. 57 i Cappelens upopulære skrifter.

Til toppen

Andre aktuelle titler

Presse Midler uten mål

«'Midler uten mål' rommer etter mitt skjønn et språklig frigjøringspotensial, som begynner med selve det å lese mangfoldig. Lesere som søker et radikalt håp vil finne gode ansatser i denne enestående utgivelsen, som bør danne opptakten til en ny giv for Cappelens upopulære.»

Freddy Fjellheim, Klassekampen 29. november 2008

Til toppen

Bøker i serien