Merkevarer (Heftet)

45 korreksjoner

Forfatter:

Runar Døving

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 223
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk/målform: Bokmål
ISBN: 9788202275006
Kategori: Sosiologi , Sosialantropologi og Markedsføring
Fag: Markedsføring, Sosialantropologi, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Om utgivelsen Merkevarer

"Hvis akademikere hadde konkurrert om originalitet og humoristisk sans, og ikke bare om antall publikasjoner i fagfellevurderte tidsskrifter, ville Runar Døving blitt bønnfalt om å søke jobb ved Harvard (akademias fremste merkevare), men slik situasjonen er, er han i stedet bare uvurderlig for oss her i Norge. I disse tekstene er han på sitt beste".
Thomas Hylland Eriksen

I 45 korte tekster utfordrer Døving premissene for den klassiske forståelsen av merkevaren. I markedsføring skapes det gjerne en historie rundt produktet, fordi man tror at tingen vil selge bedre når folk identifiserer seg med den. Men forbrukeren går i butikken og kjøper melk, brød og dopapir, ikke Tine, Bakers eller Edet. Hun bryr seg lite om budeia er Synnøve eller Tine så lenge hun får gulosten sin.

Det er ikke forbrukerens valg, men markedsaktørene som bestemmer hva som skal stå i butikkhyllene, skriver Døving, og ønsker med det å utfordre en markedsføringsbransje som har lett for å tro at forbrukeren lever i en liberal verden.

Dette er en uunnværlig bok for dem som driver med kjøp og salg av varer og tjenester.

Runar Døving er førsteamanuensis ved Oslo markedshøyskole (OMH) og forsker ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO). I Dagens Næringsliv skriver han vignetten Merkevarer i seksjonen Etter børs.

Til toppen

Presse Merkevarer

«Boken kan leses som et lite stykke norsk kultur, som markedsteoretisk motstandsarbeid eller rett og slett som en lærebok for studenter innen markedsføring.»

Line Midtsjø, Kampanje 8/2007

Til toppen

Forfatter(e)

Runar Døving er sosialantropolog (dr.polit.) fra Universitetet i Bergen og professor ved Markedshøyskolen og forsker ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO).